Se alla

Jakobsbergs bibliotek

Jakobsbergs bibliotek är kommunens största och där finns böcker, ljudböcker, tidningar konsthall museum och mycket mer. Biblioteket ligger på Väpnarstråket i Jakobsbergs centrum på andra våningen. Hiss finns.

Öppettider Jakobsbergs bibliotek

Öppettider för Jakobsbergs bibliotek 2017 kan variera något men normalt är det följande:

Måndag: 10-19

Tisdag: 11-19

Onsdag: 10-19

Torsdag: 10-19

Fredag: 10-18

Lördag: 10-16

Söndag: 12-16

För öppettider på helgdagar och avvikande tider är det bra att titta på kommunen hemsida

När det gäller bibliotekens öppettider är det viktigt att de är generösa. På morgonen är det många yngre barn som besöker biblioteket tillsammans med skolan eller förskolan för att lära sig låna böcker. Skolans besök är också viktiga för att elever ska kunna välja böcker som intresserar dem själva och som passar deras ålder.

På förmiddagen är det vanligtvis många äldre som läser någon av alla de tidningar som finns att bläddra i. På kvällstid måste biblioteken vara öppna så pass länge att man kan gå dit efter arbetet.

E-böcker på Jakobsbergs bibliotek

E-böcker är en nyare typ av bok som blir allt mer populär. E-boken är precis som en vanlig bok fast Jakobsbergs bibliotekman läser den på en läsplatta. Det finns en mängd olika modeller på marknaden men böckerna på Jakobsbergs bibliotek fungerar på alla förekommande märken.

Det är viktigt att Järfällas bibliotek har ett stort utbud av e-böcker då det blir ett allt vanligare lånesätt. Fördelen att låna böcker online är också att återlämningen sker automatiskt och böckerna kan inte komma bort.

Du kan idag låna omkring 16.000 böcker som e-bok på Järfällas bibliotek något Liberalerna vill ska vara möjligt i framtiden också och att biblioteket hela tiden byggs ut med fler böcker.

Hyllan i Jakobsbergs centrum

Hyllan är en del av biblioteket i Jakobsberg och är en större öppen mötesplats. Dagtid finns stolar och fåtöljer där man kan sitta och läsa någon av alla de tidningar som finns att läsa. Att utbudet av magasin och tidningar är stort är viktigt dels på grund av olika intresseområden men också för att det ska vara intressant att gå dit. För många blir Hyllan i Jakobsberg en social mötesplats där man läser tidningar och pratar om aktuella händelser.

Kvällstid är Hyllan en viktig samlingsplats för olika föreningar som arrangerar öppna möten om olika frågor. Liberalerna har haft möten där Barbro Westerholm har berättat om ålderism och utmaningarna som finns när man blir äldre.

Hyllan går att boka på den här sidan

Konsthallen i Jakobsbergs bibliotek

På Jakobsbergs bibliotek finns också en omtyckt konsthall där det ofta är utställningar med lokala konstnärer. Ibland går också konstverken att köpa. Konsthallens öppettider är samma som biblioteket vanliga öppettider. konsthallen används både av privata konstnärer och av kommunens skolor som har utställningar där varje år.

Järfällas bibliotek

Det är viktigt att alla kommunens invånare har tillgång till Järfällas bibliotek. Biblioteken ska helst ligga i samma stadsdel och erbjuda bra öppettider. Här är även skolbiblioteken viktiga för kommunen. Eleverna måste kunna låna böcker för att träna på sin läsning. Det blir roligare om man själv kan välja vilken bok man ska läsa.

Jakobsbergs bibliotek kallas ibland Järfälla bibliotek eller Järfällas folkbibliotek. Du hittar också bibliotek i Barkarby, Kallhäll, Viksjö och i Herresta i Barkarbystaden.